Anouk vijfde plaats bij finale meerkampen in Panningen

Een van de hoogtepunten van het jeugdseizoen is de finale van de jeugdmeerkampen in Panningen. Van iedere leeftijdscategorie komen de beste 12 spelers/speelsters in een dubbel weekend tegen elkaar achter de tafel. Een eerlijk systeem omdat iedereen echt tegen elkaar speelt en er dus geen loting kan zorgen dat je bepaalde tegenstanders niet tegenkomt.

Al voor het tweede jaar speelt Anouk van den Boom hierin mee: net als vorig jaar bij de meisjes welpen.
Op zaterdag had Anouk een geweldige start: haar eerste vier wedstrijden won ze overtuigend met 3-0 of 3-1. Hierna moest ze tegen Prisca Roddeman (ttNIjmegen) en hier kreeg Anouk felle tegenstand. De eerste game werd nog wel gewonnen maar Anouk had toch wel veel last van de gevarieerde service van Prisca en haar eigen fouten. In de vijfde game werd het heel spannend: maar uiteindelijk moest Anouk buigen met 11-8 in de vijfde game. Hierna herstelde Anouk zich prima en won ze met 1-3 van Vera Kastelein (FVT). Een mooi resultaat op de eerste dag: 5 van de 6 gewonnen!

Voor de tweede dag stonden de andere tegenstandsters op het programma en dat was toch wel andere koek: de eerste wedstrijd tegen Tanya Misconi (Amsterdam) werd een duidelijke 0-3 nederlaag: Anouk speelde onrustig en maakte te veel eigen fouten. De wedstrijd hierna pakte ze het weer prima op: een 3-0 overwinning. Hierna volgde twee zware wedstrijden tegen Anya Cao en Anna Peters. Anouk vocht voor wat ze waard was en boog een 2-0 achterstand tegen Anya om in 2-2 maar verloor helaas toch. Ook Anna moest ze feliciteren. Anna werd uiteindelijk eerste met 11 winstpartijen met 33 games voor en 0 tegen! 13330946_1161804603932767_1587451134950451824_nDe allerlaatste wedstrijd werd een ware kraker: met 15-13 won Anouk de vijfde game tegen Lynn Schijven: bloedstollend was het!

Al met al een goed toernooi gespeeld door onze elfjarige met een mooie vijfde plaats met zeven overwinningen. De sfeer tussen de meisjes onderling was goed, er werd fanatiek gestreden en toen er gewacht moest worden op de prijsuitreiking was er tijd voor een spelletje.

Al met al weer een leerzaam weekend.

Schuiven naar boven