Beschouwing seniorencompetitie

De meeste seniorenteams hebben inmiddels de eerste drie á vier wedstrijden er op zitten. Tijd om een eerste balans op te maken.

Hoogland 1 maakt na een aantal jaar haar rentree in de 1e klasse. De eerste wedstrijd tegen Huizen 4 wordt direct na het bekend maken van het competitieprogramma uitgesteld. In wedstrijd twee reizen Vincent, Jan en Koen samen met team 2 in de zeven-zits-bak van Jan af naar kampioensfavoriet UTTC 1 uit Utrecht. Schade beperken en wennen aan het hogere tempo en de klasse is het devies. Na een 3-0 achterstand doen Vincent en Koen wat terug door het dubbelspel te winnen, 3-1. Na de 4-1 wint Koen in vijf games de eerste enkel, 4-2. Ondanks dat Vincent, Jan en Koen nog enkele keren dichtbij komen, met als hoogtepunt Vincent tegen Thomas, gaan de overige punten gaan naar de Utrechters. In de tweede wedstrijd spelen Jesse, Jan en Vincent thuis tegen NSV uit Nieuwegein, eveneens een promovendi uit de 2e klasse. De eerste overwinning in de 1e klasse kan worden genoteerd. Jesse heeft wat moeite om in zijn spel te komen maar wint wel drie partijen. Jan wint twee partijen. Vincent stoeit nog een beetje met het balletje en is goed voor één partij. Jan en Vincent winnen samen de dubbel. Wedstrijd drie wordt ook thuis gespeeld tegen Shot uit Soest. Jesse vlamt opnieuw en maakt opnieuw een hattrick. Koen weet één partij te winnen. Joseph komt deze avond helaas nog niet tot winst. De wedstrijd tegen Huizen wordt morgen ingehaald in sportzaal de Bieshaar en de winnaar kan een belangrijke stap zetten richting handhaving.

Hoogland 2 maakt dit seizoen de 2e klasse onveilig. Het team van Nick, Rik, Rogier en Benjamin blinkt uit in stabiliteit. De tot nog toe neergezette uitslagen zijn 5-5; 4-6; 5-5; en 5-5. De eerste wedstrijd tegen VTV 5 wordt met 5-5 gelijk gespeeld. Rik maakt een nette hattrick en Nick wint twee partijen. Alleen Benjamin komt na zijn sabbatical, ondanks een paar spannende games, nog niet tot winst. De tweede wedstrijd wordt met vier man sterk samen met team 1 afgereisd naar UTTC. Het team dat afgelopen seizoen uit de 1e klasse is gehouden door Hoogland 1. Rik, Nick en Rogier komen vanavond in actie. Benjamin gaat mee als supporter en als eventuele stand-in voor Koen. Nick en Rogier zorgen voor een knappe 2-0 voorsprong. De volgende drie punten gaan naar Utrecht. Na een aantal spannende partijen moet Hoogland 2 genoegen nemen met een 6-4 nederlaag. Nick wint twee partijen, Rik en Rogier winnen beide één partij. In wedstrijd drie wordt thuis 5-5 gelijk gespeeld tegen TOVO. Man of the match Rogier is met twee overwinningen dik tevreden: ‘’Het is seizoenen geleden dat ik er twee heb gewonnen op dit niveau.’’ Rik en Benjamin winnen beide één partij, het dubbelspel wordt gewonnen door Rogier en Benjamin.

Hoogland 3 speelt dit seizoen in de 4e klasse. De ervaren Gerard, Ron en Gerard gaan op stap met twee debutanten: Raymond en Sebastiaan. In de eerste wedstrijd spelen Gerard en de twee debutanten tegen REGA. Van zenuwen is weinig te merken, de tegenstander wordt 8-2 opgerold. Gerard en Sebastiaan scoren beidde een hattrick. Raymond wint twee wedstrijden. In de tweede wedstrijd wordt thuis 6-4 gewonnen van Almeerspin. Gerard pakt opnieuw drie punten, Ron en Raymond winnen beide één wedstrijd. Ook het dubbelspel wordt gewonnen. In dezelfde opstelling wordt tegen titelconcurrent ATC Almere 5-5 gespeeld. Gerard neemt genoegen met twee partijen, Ron en Raymond winnen er beide één en opnieuw wordt het dubbelspel gewonnen. De vierde wedstrijd, thuis tegen Vlug en Vaardig, wordt met een 6-4 overwinning afgesloten. Op dit moment deelt Hoogland de 1e plaats in de poule met ATC Almere (beide 25 punten). Almeerspin en LTTC volgen met respectievelijk 24 en 22 punten. Hoogland houdt zich meer dan staande tegen de concurrenten uit Flevoland. Wie weet wat er dit seizoen nog mogelijk is. We blijven jullie volgen.

Hoogland 4 doet het als promovendi ook bijzonder goed in de 4e klasse en staat op de 2e plaats (25 punten) met slechts één punt minder dan Shot Soest. De laatste wedstrijd tegen Shot ging jammer genoeg met 6-4 verloren. Joep won twee partijen en Werner en Ramon beide één. Hoogland 4 begint ontzettend sterk aan de competitie met twee maal een 9-1 overwinning tegen LTTC en Elan. Dat de buit nog niet binnen was bleek in de wedstrijd tegen Hilversum waarin slechts drie punten werden gehaald. Morgen wacht de spannende thuiswedstrijd tegen ATC Almere. Opnieuw een concurrent uit Flevoland voor onze 4e-klassers.

Hoogland 5.. Wat moet er nog gezegd en geschreven worden over dit sterrenensemble, onze gálacticos. Bij sommige spelers leeft de 4e klasse ambitie nog, andere nemen genoegen met een plaatsje tussen de mindere goden in de 5e klasse C. Han en Rein staan beide op een prima 67%, Henk (die tot nu toe alle wedstrijden in actie kwam) volgt met 58%, Eric staat op 33% en ook invaller Henk v. R. levert een keurige bijdrage met 33%. Dit resulteert in de huidige gedeelde twee plaats in de groep met 21 punten. De achterstand op koploper Over ’t Net is al opgelopen tot 13 punten. Wie weet is er aanstaande vrijdag, als de 4e klasse ambitie weer naar boven komt, in Amersfoort nog wat recht te zetten. Wordt vervolgd.

Hoogland 6 dan. Hoogland 6.. Ik heb 6 altijd een mooi getal gevonden, maar dat even terzijde. Ook dit seizoen lijkt het na het kampioenschap in 6e klasse weer niet te gaan lukken in de 5e klasse voor de Hooglanders uit Hoevelaken. Stijf onderaan met 8 punten uit vier wedstrijden. Hoewel de score van Martien (58%) de hoop levend houdt. De nummer vijf uit de klassement, Overhees, heeft slechts twee punten meer dan de Hooglanders. Als ook Klaas en Leo het in de komende zes wedstrijden op de heupen krijgen is handhaving mogelijk. Morgen eerst maar eens de schade beperken tegen titelkandidaat Over ’t Net dat op bezoek komt in de Bieshaar.

Hoogland 7 doet meer dan prima mee in de 6e klasse E. Kopman Ries staat op 75%, Ferdinand, Henk en Joop volgen met 56, 42 en 33%. Hoogland staat op een prima 2e plaats (22 punten) met acht punten achterstand op de nummer één in het klassement: Vitus. De onderlinge wedstrijd tegen Vitus wordt met 8-2 verloren. De overige wedstrijden werden gewonnen met 6-4; 7-3 en 7-3 tegen Bijmaat, Hilversum en Good Luck. Als de mannen van Hoogland 7 iets meer zijn opgewarmd kan in de return tegen Vitus één en ander worden rechtgezet.

Hoogland 1, duo 1 dan.. Het Hooglandse vlaggenschip in de duo-competitie. Is het terecht dat ze als een team 1 als laatste in deze serie worden genoemd? Dat is eigenlijk de enige echte vraag die door mijn hoofd schiet bij het schrijven van dit verslag. Waarom niet bovenaan? Wat zou de beste plaats zijn voor duo 1? Ik hoor graag suggesties. Ik kan me ook goed voorstellen dat u de plaats helemaal niet zo interessant vindt. Dat is het in wezen ook niet. Maar goed.. Tafeltennis dan: Hoogland duo 1, acht punten uit drie wedstrijden, in de duo-competitie in dit een score van meer dan 50%. Daarmee wordt een stabiele plaats in de middenmoot bezet. Hoewel dit niet met zekerheid te zeggen is aangezien sommige team twee, andere drie en weer andere teams al vier wedstrijden hebben gespeeld. Normaal spelen beide heren een nagenoeg gelijk percentage. Dit seizoen staat Ronald op 83% en Mark op 33%. Er is één van de drie dubbelspelen gewonnen. Een plaats in de middenmoot lijkt realistisch waar wij laten ons graag (positief )verassen.

Succes Highland warriors met het vervolg van de competitie. Voor een aantal teams is dit morgen al! We kijken uit naar jullie verrichtingen.

Hup Hoogland!

 

Schuiven naar boven