Bondscoach traint Hooglandse jeugdtafeltennissers

Jeugdbondscoach Yana Timina heeft op woensdag 6 februari een training verzorgd aan 12 Amersfoortse jeugdspelers, hierbij waren ook 6 jeugdspelers van tafeltennis Hoogland betrokken.  Zij kregen een gevarieerd programma aangeboden.

Yana Timina speelt zelf in de Franse competitie en is wekelijks werkzaam op Papendal met de nationale jeugdtop. Zij staat bekend om haar grote kennis wat betreft voetenwerk, motivatie en techniek, dus een uitgelezen kans voor de uitgenodigde jeugdspelers om hiermee aan de slag te gaan.

Het laatste deel van de training werd er praktisch gewerkt door alle trainers: een sessie meerballentraining waarbij meer dan 300 tafeltennisballen door de zaal gingen….

Na de training was er veel informatie voor de trainers, dus zowel spelers en trainers mogen spreken van een zeer geslaagde avond.

Dat het tafeltennis leeft in Amersfoort blijkt niet enkel uit deze activiteiten: op meer dan 12 Amersfoortse scholen wordt in de groepen 3, 4 en 5 een tafeltennisles verzorgd tijdens de gymtijden (Table Stars),en  de nog steeds verder uitbreidende  jeugdgroepen worden geleid door bevlogen trainers die ook door deze avond weer voldoende inspiratie en kennis hebben verkregen.

Tafeltennis Hoogland speelt in de gymzaal van de Neng. Op de vrijdagavond spelen hier onze foto-met-Yana-Timinastartersgroepen, per februari is hier zelfs een nieuwe groep aan toegevoegd!

Schuiven naar boven