Minimeerkamp in Hilversum 15/11

Op zondag 15 november hadden Ignace en Niek een toernooi voor kinderen die net zijn begonnen of die startersklasse spelen. Het beloofde een leuk en gezellig toernooi te worden met als coach Joep Mul, zijn eerste toernooi als coach en hij heeft zijn uren nodig voor zijn stage.

Wat ik vooral het belangrijkste vond is dat Niek en Ignace plezier hadden en vooral genieten. En als een van beiden dan ook een beker mee mocht nemen dat was mooi meegenomen.

Niek Niek stond goed te spelen Hij verdiende ook om zeker een paar potjes te winnen. Alleen zat het er net niet in steeds dat was heel jammer. Ik probeer hem ook vaak door veel aanmoedigingen naar de overwinning te lijden alleen het mocht niet baten. Hij verloor twee wetstrijden in vijven, waarvan eentje van een 2-0 achterstand dus dat was heel knap alleen steeds net op het laatst viel het kwartje net de andere kant op. De laatste wetstrijd van Niek was jammer genoeg een overwinning voor de tegenstander. Niek was moe en dat kan ik begrijpen want het toernooi duurt natuurlijk wel lang. Jammer Niek maar blijf zo doorgaan, lekker veel aanvallen en de overwinning komt vanzelf!

Ignace Voor ignace was dit zijn eerste tafelltennis toernooi waar hij heen ging. Dus ook voor hem een hele mooie ervaring waar hij veel van kan opsteken. Ignace begon tegen een sterke speelster, die heel vast was en weinig fouten maakte. Dat was voor ignace nog wat te hoog gegrepen, dus won ze 3-0. Ignace kwam steeds beter in zijn spel en begon steeds meer mooie ballen te slaan en lef te tonen. Dat resulteerde ook in twee goeie vijfsetters waar die aan het langste eind trok. Ignace verloor er uiteindelijk twee, dat was ook een duidelijke overwinning voor de tegenstander. Die was ook heel goed want ik had begrepen dat die jongen er pas drie weken opzat en het zag er allemaal prima uit wat die liet zien. Ben als coach trost op je dat je derde bent geworden en volgende toernooi hoop ik dat je een plekje stijgt zodat je de beker kan halen.

Voor mij als coach ook een hele leerzame dag als eerste keer coachen en wil het zeker vaker doen!

Door Joep Mul

 

 

Schuiven naar boven