Nieuwsbrief jeugd december 2013

30 november  2013,

Halverwege seizoen 2013-2014

Beste jeugdleden van TTV Hoogland en ouders,

Het najaarsdeel van de competitie zit er weer op. Het is goed om de balans op te maken en alvast te kijken naar de toekomst. De jeugdafdeling van ttv Hoogland is actief geweest het afgelopen half jaar, er is competitie gespeeld, er zijn landelijke en afdelingstoernooien bezocht en er is hard en met veel plezier getraind.

Nieuwe site!

Je hebt vast al wel een kijkje genomen op de nieuwe site van ttv Hoogland: http://www.ttvhoogland.nl . We zijn er trots op, er staat veel informatie op over toernooien en de competitie. We zijn blij dat er veel mensen zijn die een leuke bijdrage hieraan willen leveren, deze site is een geweldige aanwinst voor onze club!

Hieronder een korte terugblik en informatie voor het komende half jaar, kortom belangrijk om te lezen en te bewaren!

Najaarscompetitie 2013

We hebben met 6 jeugdteams deelgenomen aan de competitie,even een korte terugblik:

Het 1e jeugdteam heeft zich in de landelijk C klasse kranig geweerd. Harriet (geleend van SVE), Rik en Luuk eindigden op een keurige 4e plaats. Er was wel een ruime achterstand op de nummer 3, maar al met al mag coach Rogier tevreden zijn over zijn spelers. In de volgende competitie behoort een plek bij de eerste twee zeker tot de mogelijkheden.

Het 2e team is speelde in de tweede klasse en liet een wisselvallig beeld zien. Boas heeft gelukkig het tweede deel van de wedstrijden weer mee kunnen doen, en dat zorgde voor iets meer rust. Sebastiaan en Niels (regelmatig last van rugklachten) hebben gespeeld voor wat ze waard waren. Uiteindelijk een 5e plaats voor dit team, Van de duo coaches Koen/Bart heeft Bart aangegeven te stoppen met begeleiden: geweldig bedankt voor je tijd en energie Bart!  Voor Koen de uitdaging om met deze jongens de volgende seizoenshelft weer een stap te maken.

Het 3e team is in de vierde klasse op de 2e plaats geëindigd. Joep en Jair deden niet veel voor elkaar  onder qua percentage, en ook Peter liet zien een grote ontwikkeling te hebben doorgemaakt. Donald was de vierde man in dit team, voor hem was de vierde klasse sterk genoeg. Coach Benjamin kan trots zijn op zijn jongens, we hopen dat onze 3e klasse aanvraag gehonoreerd gaat worden door de competitieleider!

Het 4e  team speelde in de vijfde  klasse, een team met 5 spelers was wel een beetje veel. We hebben dit proberen op te lossen door spelers in hogere teams te laten invallen, dank hierbij voor ieders medewerking! Rody, Rik, Evan, Dennis en Marijn hebben flink gestreden, uiteindelijk werd het een 6e plaats voor coach Eric en zijn mannen. Volgende competitiehelft zullen onze jongens zeker van zich laten horen. Marijn gaat stoppen met tafeltennis: bedankt voor al je enthousiasme!

Het 5e  team speelde in de zesde klasse en eindigde op een keurige vierde plaats (1 punt achter Bijmaat). Mees was de “grote” kopman, maar ook Olaf, Sven en Rogier wonnen hun wedstrijden. De coaches Frank en Martino kunnen trots zijn op hun youngsters.

Het 6e team speelde in de starterscompetitie. Bas, Ewout en Victor begonnen aan de competitie, later werd Sem hier nog aan toegevoegd. Volop enthousiasme bij deze jongens, met uiteindelijk een 14e plaats in de startersfinale. Een medaille voor onze jongste deelnemers! Victor heeft aangegeven dat hij een te druk programma heeft op de zaterdag, dus hij zal stoppen met competitie spelen.

Laatste trainingen in 2013

Het kalenderjaar loopt naar het einde en dat betekent dat ook de trainingen even komen stil te liggen. Omdat wij ook rekening moeten houden met Kerstvieringen op de scholen zijn de laatste reguliere trainingen als volgt:

Donderdag 12 december laatste donderdag trainingen

Vrijdag 13 december laatste vrijdag trainingen

Maandag 16 december laatste maandag training

 

Komend seizoen

De trainingen starten weer in de week van 6 januari 2014 (gelijk met de scholen). Nog even een lijstje met gegevens van de trainers, wij verwachten dat de spelers zich afmelden als zij een keer niet op de training kunnen komen. Verder graag 10 minuten voor de aanvangstijd van de training aanwezig zijn, zodat we ook echt op tijd kunnen beginnen.

 

Eric Capello Trainer e.capello@hccnet.nl 033-470 07 5906-54 96 85 04
Rogier Kouwenhoven Trainer rogierkouwenhoven1@hotmail.com 06-16 86 68 11
Mark Staffhorst Trainer mark.staffhorst@casema.nl 033-456 27 05
Juliet van Veen Trainer julietvanveen@xmsnet.nl 06-45 87 61 52

 

Teamsamenstelling voorjaarscompetitie

Ondanks dat de competitie nog maar net is afgelopen, moeten wij ook al de nieuwe teams bij de bond opgeven. Marijn Helwerda heeft aangegeven te willen stoppen met tafeltennis. Wij wensen hem heel veel succes in zijn verdere carrière. Victor stopt met competitie spelen. Wij zijn blij met de terugkeer van Nick Lorist als jeugdspeler, hij zal team 2 komen versterken. De trainers hebben na veel wikken en wegen de volgende indeling gemaakt:

Team 1, landelijk C: Rik, Luuk, Harriet

Team 2, 2e klasse: Niels, Sebastiaan, Boas, Nick

Team 3, 4e klasse (aanvraag 3e klasse): Joep, Jair, Donald, Peter

Team 4, 5e klasse: Evan, Rik, Dennis, Rody

Team 5, 6e klasse: Mees, Olaf, Sven, Rogier

Team 6, startersklasse: Bas, Ewout, Sem

De eerste competitiewedstrijd wordt gespeeld op 1 februari 2014, van te voren krijgen alle spelers een compleet competitieboekje met de indeling, coaches en rijschema.We kunnen nu al wel vast mededelen dat de aanvangstijden van onze thuiswedstrijden zullen veranderen.

Team 1 start zijn thuiswedstrijden om 13.30 uur.

Team 2, 4, 5 en 6 starten om 13.00 uur.

Team 3 start om 14.30 uur.

Aanmelden voor toernooien of andere activiteiten:

Regelmatig krijgen spelers zelf of via hun ouders uitnodigingen voor toernooien of andere activiteiten per mail. Vooral de uitnodigingen voor toernooien worden maar 1 keer gestuurd, dus probeer de uiterste datum goed in de gaten te houden. Het is een hele klus om iedereen op tijd aan te melden, en het zou jammer zijn als je niet mee kunt doen als je wel graag zou willen.

Nederlands Kampioenschap senioren in Zwolle op 1 en 2 maart:

Nee, hier doen nog geen spelers van ttv Hoogland aan mee……maar het is wel heel leuk om hier een dagje te gaan kijken! Rogier heeft iedereen een uitnodiging gestuurd, dus als je dit leuk vindt vergeet je dan niet aan te melden bij Rogier: rogierkouwenhoven1@hotmail.com . Bas en Anouk van den Boom zullen bij de huldiging van de Nederlandse kampioenen ook een rol spelen: zij vormen samen met 98 andere jeugdspelers uit heel Nederland een erehaag! Hun belevenissen kunnen we dan straks weer lezen op onze website.

Belangrijke data: 

  5 december Geen jeugdtraining i.v.m. Sinterklaas
  7   december Sebastiaan Jans speelt ¼ finale jeugdmeerkampen in Almere
12 december laatste donderdagtraining in 2013
13 december laatste vrijdagtraining in 2013
14 december mini meerkampen in Houten (voor opgegeven spelers)
15 december ranglijsttoernooi in Assen (Rik van Es en Joep Mul)
16 december Laatste maandagtraining in 2013
  4   januari Open Hooglandse Kampioenschappen (kijk op de site: http://www.ttvhoogland.nl )
  5   januari Open Soester kampioenschappen (inschrijving individueel)
week 6 januari start alle reguliere trainingen
11 januari afdelingskampioenschappen hogere jeugd in Hilversum (voor opgegeven spelers)
18 januari afdelingskampioenschappen lagere jeugd in Hilversum (voor opgegeven spelers)
25 januari Mini meerkampen (plaats nog onbekend, opgeven   t.z.t. bij Juliet)
1 februari Start jeugdcompetitie
22/23 februari ranglijsttoernooi in Nijmegen (opgeven t.z.t. bij Juliet)
1/2 maart Nederlands kampioenschappen senioren in Zwolle   en jeugdklassentoernooiOm mee te gaan op zondag kun je inschrijven   bij: rogierkouwenhoven1@hotmail.com

Wij hopen jullie te zien bij de nog resterende trainingen dit jaar. Voor daarna hele fijne feestdagen, een lekkere vakantie en tot in het nieuwe jaar!

 

Schuiven naar boven