Anouk van den Boom Nederlands Kampioen enkel- en dubbelspel onder 19

Op zondag 14 mei stond in Baarn het NK op het programma voor jeugdspelers met een A-licentie, het hoogste niveau.

Ook Anouk deed mee in de categorie Onder 19 in het enkel- en dubbelspel. In het enkelspel was ze als 2e geplaatst en in het dubbelspel als eerste geplaatst met haar partner Fleur Hoogeveen, die weer als eerste geplaatst was in het enkelspel.

De finale van de dubbel ging redelijk makkelijk met 3-1 naar Fleur en Anouk. De eerste prijs was binnen!

In het enkelspel werden in de poulefase de wedstrijden relatief eenvoudig binnengehaald. Daarna ging het toernooi verder als knock-out. Door haar geplaatste positie had Anouk een bye in de kwartfinale.

De halve finale bestond uit 4 meiden die zich conform de verwachtingen ook geplaatst hadden. Anouk mocht het opnemen tegen Robin Klomp. De eerste 2 games gingen overtuigend naar Anouk, daarna sloop “het” er in. Robin vocht zich terug tot 2-2 en zoals eerder in onderlinge partijen moest de 5e game de beslissing brengen. Tot 6-6 ging het gelijk op, waarna Anouk 5 punten op rij pakte, de winst en finale was bereikt!

Toen de finale tegen haar dubbelpartner en tafeltennisvriendin Fleur Hoogeveen; Ondanks een sterke comeback verloor Anouk de eerste game met 9-11. De tweede game leek dezelfde kant op te gaan, maar Anouk werkte een gamepoint weg en zette met 13-11 de 2e game naar haar hand. Ook de derde game werd met 2 punten verschil beslist; 11-9 in het voordeel van Anouk, super spannend dus! De vierde game ging ook tot de 7-7 gelijk op. Daarna haalde Anouk met 4 punten op rij haar titel binnen; Nederlands Kampioen enkelspel! Voor de 2e keer pakte ze de titel, een prestatie om trots op te zijn! Alle uren training, coaching en begeleiding kwamen bij elkaar tot dit mooie resultaat.

Speciale dank aan Juliet van Veen die vele jaren Anouk heeft begeleid tot waar ze nu staat!

Schuiven naar boven