HTTK 2023

Aan het begin van het jaar zijn de Hooglandse kampioenschappen weer gehouden. Ferdinand van Leersum heeft daar een mooi verslag van gemaakt:

Terug van weggeweest: het Hooglandse Tafeltennis Kampioenschap! Na een onderbreking door Corona werd vorig jaar tegen de zomer al een HTTK gehouden waar we blij mee waren, maar nu kon het weer écht aan het begin van het nieuwe jaar.

Dit jaar is goed begonnen. Het op zaterdag 7 januari gehouden Kampioenschap was spannend, uniek en sociaal, heel gezellig.

Het was weer reuze spannend. Op 11 juni 2022 werd, na een verwoede strijd, de titelhouder in het Enkelspel Jesse Coljee, van de troon gestoten door Rick de Jong.
Dit jaar volgde, wegens absentie, geen poging tot revanche, maar kwam er een, zo mogelijk, veel spannender strijd met weer Rick in een hoofdrol. Hij speelde uiteindelijk nogmaals een finale, maar nu tegen Anouk van den Boom. Het werd een zinderende titanenstrijd van jong tegen nog jonger.  
Na vele malen gelijk opgegaan te zijn, eindigde deze adembenemende strijd in een zegen voor Anouk. Rick moest haar voor laten gaan. In de 5e set werd het uiteindelijk 14-12 voor de Dame.

Maar dat was niet alles, de Broer van Anouk , Bas van den Boom, werd (met zijn partner Tomas Marres,) kampioen in het Dubbelspel. Dat maakte het Kampioenschap van dit jaar uniek.


Voor de foto’s van alle prijswinnaars kan je klikken op de volgende link

Schuiven naar boven