Luuk en Sebastiaan op N.K. in Arnhem

Afgelopen zaterdag werden in Arnhem de Nationale Kampioenschappen voor jeugd met een B-licentie gehouden. Namens Hoogland waren Luuk van Amstel en Sebastiaan Jans van de partij.

De wedstijden begonnen met poules van 4 spelers, waarbij zowel Luuk als Sebastiaan als 4e waren geplaatst.

Sebastiaan moest even wennen maar daarna liet hij goed spel zien waarbij hij gecontroleerd verdedigend spel afwisselde met sterke topspinaanvallen. Het bleek echter voor hem als 2e klasser uit de afdeling moeilijk om een vuist te maken tegen zijn tegenstanders die allemaal uit de landelijke competie kwamen. Na drie verliespartijen kwam hij in het troosttoernooi terecht. Hier kwam hij in de eerste ronde een speler tegen die in eerste instantie veel moeite had met de verdediging van Sebastiaan, maar uiteindelijk toch aan het langste eind trok.

Luuk begon meteen vrij sterk en liet zien dat hij met zijn snelle spel dicht bij tafel de hoger geplaatste spelers flink in de problemen kon brengen. De eerste twee partijen werden duidelijk gewonnen en de laatste partij tegen de nummer 3 op de B-ranglijst ging slecht met 2-3 verloren. Hiermee was Luuk de poulewinnaar en was hij direct geplaatst bij de laatste 32 in het hoofdtoernooi. Hier stuitte hij echter op een speler die met een mooie slagtechniek en goed voetenwerk het tempo van Luuk kon absorberen, en werd hij uitgeschakeld.

Al met al wel een succesvolle dag waarbij zowel Luuk als Sebastiaan goed hun best hebben gedaan.

Schuiven naar boven