Nieuwsbrief jeugd, april 2014

Beste jeugdleden van ttv Hoogland en ouders,

De competitie zit er op, de eindrangschikking is bekend voor de 6 teams  van Hoogland. Op onze website staat een verslag over alle jeugdteams, klik hier om dit prachtige verslag te lezen:https://www.ttvhoogland.nl/trots-op-onze-kampioenen   Al met al weer een geslaagde competitie voor Hoogland met maar liefst 3 kampioensteams! De huldiging van deze teams door de club is op donderdagavond 8 mei om 19.45 uur (tussen de 2 trainingen in). Ouders en alle jeugdspelers zijn hierbij van harte welkom. Natuurlijk hopen wij op net zo veel deelnemers voor de volgende competitie.  Wij willen graag dat ieder jeugdlid weer even goed nadenkt of hij/zij competitie wil blijven spelen of wil gaan spelen. Laat het snel weten zodat wij verder kunnen gaan met onze plannen. Het kan gebeuren dat teams veranderd worden, omdat het voor de ontwikkeling van spelers soms beter is om in een ander team te gaan spelen. Soms moeten we ook teams aanvullen omdat er spelers gaan stoppen. Ook voor nieuwe spelers zijn er weer mogelijkheden om deel te nemen, als je vragen hebt omtrent het spelen van competitie stel ze gerust aan de trainers. Voor iedereen geldt: wij willen mondeling of per mail horen of je competitie wil spelen, dit kun je tot 10 mei aangeven bij Juliet of Eric. (julietvanveen@xmsnet.nl  ,  e.capello@hccnet.nl )

Zoals je in het artikel op de site van ttv Hoogland kunt lezen zijn wij op zoek naar een schrijver die op de site over onze competitieteams wil schrijven. Rik heeft dit het afgelopen seizoen met veel enthousiasme gedaan, heel erg bedankt hiervoor Rik! Nu dus een andere enthousiasteling, voor meer informatie of aanmelden mail naar Koen van Es: webmaster@ttvhoogland.nl

De trainingen gaan nog gewoon door de komende periode (tot eind juni) en we hebben ook nog een aantal leuke activiteiten op de agenda  staan: Op 10 mei zijn er weer mini meerkampen  voor de startende spelers en de spelers die uitkomen in de 5e en 6e klasse. Deze keer is het in Kockengen. Spelers hebben per mail een uitnodiging gekregen, aanmelden hiervoor kan nog tot uiterlijk 1 mei per mail bij Juliet.

Dan starten op 24 mei de middenmeerkampen Dit toernooi is geschikt voor alle jeugdspelers, ook de spelers/speelsters die nog geen competitie spelen kunnen hieraan meedoen. Je wordt ingedeeld naar je rating vanuit de competitie, dus niet op leeftijd of jongens/meisjes. Als je nog geen competitie hebt gespeeld kom je in een groep met nog meer beginners. Als je op 24 mei bij de beste spelers eindigt in je meerkamp zijn er ook vervolgrondes die je gaat spelen: deze zijn op 14 juni en op 28 juni. Op deze manier blijf je dus lekker bezig met het spelen van wedstrijden, ook al is de competitie voorbij. We proberen aan dit toernooi met meerdere spelers mee te doen, zodat we het vervoer en de begeleiding ook samen kunnen regelen. De ronde van 24 mei wordt in meerdere zalen gespeeld. Opgeven voor de middenmeerkampen kan tot uiterlijk 5 mei per mail bij Juliet.

Dan op zaterdag 21 juni van 12.00 tot 15.00 uur  ouder en kind toernooi In onze eigen zaal, mogen alle jeugdspelers  met  vader/moeder/grote broer of zus/opa/oma/neef, ect.  meedoen aan dit gezellige toernooi. Je kunt je hiervoor opgeven tot 18 juni bij Juliet: julietvanveen@xmsnet.nl of je naam en de naam van de volwassene invullen op de lijst in de zaal. Ook seniorleden van ttv Hoogland mogen meedoen met een familielid jonger dan 18 jaar. Per team vragen we € 3,- inschrijfkosten. Vorig jaar deden er 20 teams mee, het zou leuk zijn als we dat aantal dit jaar zouden overtreffen. Gezelligheid staat bovenaan bij dit toernooi, dus laat dit niet aan je voorbijgaan!

Trainingen: De schoolvakanties zijn dit jaar heel verschillend, vandaar dat we hebben gekozen voor 2 weken meivakantie. In deze vakantie (18 april t/m 5 mei) zijn er geen trainingen. Let op want de middelbare scholen hebben ook de week van 5 mei nog vakantie, maar in die week beginnen de trainingen wel weer op de donderdag en de vrijdag. (dus 8 en 9 mei wel training!) Op de maandagtraining is het spannend bij het koningstafeltoernooi: De stand is als volgt:

1. Sebastiaan (14 punten) 2. Boas (13 punten) 3. Niels (11 punten) 4. Jair (5 punten) Op 12 mei is de laatste ronde van dit toernooi, dan zal bekend zijn met wie de prachtige beker mee naar huis gaat!

De laatste trainingen voor de zomervakantie zijn: Maandag 23 juni  Donderdag 26 juni  Vrijdag 27 juni

Wij gaan er vanuit dat de spelers de trainingen blijven bezoeken, zodat we met een volwaardige groep kunnen blijven trainen.

Trainingskamp ter voorbereiding nieuwe seizoen Als je je extra goed wil voorbereiden op het nieuwe seizoen, kun je je inschrijven voor een trainingsweek. Menereis organiseert in Kockengen een trainingskamp, deelnemers van alle niveaus zijn welkom. De weken waarin deze kampen gepland staan zijn:  Week 1: 11 augustus t/m 15 augustus, week 2: 18 augustus t/m 22 augustus Verdere informatie kun je binnenkort vinden op de site van Menereis: http://www.menereis.nl  Er zijn ook al spelers van ons die hebben meegedaan aan de winterstage van Menereis: zij kwamen enthousiast terug en hadden veel geleerd.

Zoals je vast wel gehoord en gelezen hebt gaat er wat betreft de trainingen volgend jaar misschien het een en ander veranderen. De ledenvergadering van ttv Hoogland zal zich binnenkort buigen over het plan van de STTAA (stichting TafelTennis Academie Amersfoort), daarna volgt dan weer verdere informatie. In de week van 1 september starten de reguliere clubtrainingen. (dan starten ook de basisscholen)  Van te voren zullen de nieuwe trainingsgroepen met tijden en trainers via de mail naar jullie worden toegestuurd. Tot slot even alle data op een rijtje:

8 en 9 mei Start reguliere trainingen na de meivakantie
8 mei 19.45 uur: huldiging kampioensteams (team 3, 4 en 5)
10 mei Mini meerkampen Kockengen (aanmelden bij Juliet tot   uiterlijk 1 mei)
10 mei Nederlands kampioenschap B licenties voor Luuk en   Sebastiaan
12 mei Tijdens training: laatste ronde koningstafeltoernooi
17 mei Kwalificatie toernooi Aalsmeer, spelers op uitnodiging NTTB
24 mei Middenmeerkampen 1e ronde (aanmelden bij   Juliet tot uiterlijk 5 mei)
29, 30 mei Geen training i.v.m. Hemelvaart
9 juni Geen training i.v.m. Pinksteren
14 juni ½ finale middenmeerkampen (voor spelers die zich   hiervoor geplaatst hebben)
21 juni Ouder en kind toernooi (aanmelden bij Juliet tot   uiterlijk 18 juni)
23, 26, 27 juni Laatste trainingen voor de zomerstop
28 juni Finale middenmeerkampen (voor spelers die zich hiervoor   geplaatst hebben)
11 of 18 aug. Trainingskampen Menereis in Kockengen
Week van1 september Start reguliere clubtrainingen

We hopen nog een aantal goede weken met elkaar door te brengen voordat de zomervakantie aanbreekt, vriendelijke groeten,

Jeugdtrainers  ttv Hoogland (Eric, Rogier, Mark, Juliet, Ramon)

Schuiven naar boven